Investigador UCSM

LENA GALVEZ RANILLA

lgalvez@ucsm.edu.pe

0000-0002-7261-3303

  • Información Académica
  • Centro de Estudios Grade Especialidad Título Fecha
    UNIVERSIDAD DE SAO PAULO Doctorado -- DOCTOR EN CIENCIA DE ALIMENTOS 2004 - 2008
    UNIVERSIDAD NACIONAL AGRARIA LA MOLINA Magister -- MAGISTER SCIENTIAE EN TECNOLOGIA DE ALIMENTOS 1999 - 2000
    UNIVERSIDAD CATOLICA DE SANTA MARIA Bachiller -- INGENIERO EN INDUSTRIA ALIMENTARIA 1992 - 1996
  • Idiomas
  • Idioma Nivel
    Ingles Avanzado
    Portugues Avanzado
  • Línea de Investigación
  • Área Sub-Área Disciplina
    Ingeniería y Tecnología Otras ingenierías y tecnologías Alimentos y Bebidas

Información basada en ORCID

Publicaciones
2019

Bioactive Ingredients from Corn and Lactic Acid Bacterial Biotransformation



  OTHER
label  doi : 10.1201/9781003003830-3
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2019

Evaluation of phenolic antioxidant-linked in vitro bioactivity of Peruvian corn (Zea mays L.) diversity targeting for potential management of hyperglycemia and obesity



  Artículo Científico
label  doi : 10.1007/s13197-019-03748-z
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-85065981633
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  isbn : 09758402 00221155
card_membership  Relacion de autoría : Parte de
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2018

Bioactive Potential of Andean Fruits, Seeds, and Tubers



  OTHER
label  doi : 10.1016/bs.afnr.2017.12.005
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  issn : 1043-4526
card_membership  Relacion de autoría : Parte de
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2017 -09

Bioactive compounds of loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) cv. Golden Nugget and analysis of the in vitro functionality for hyperglycemia management



  Artículo Científico
label  doi : 10.7764/rcia.v44i3.1816
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2017

Industrial avocado waste: Functional compounds preservation by convective drying process



  Artículo Científico
label  doi : 10.1016/j.jfoodeng.2016.11.018
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-85006744669
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2017

Optimized methodology for the extraction of free and bound phenolic acids from Chilean Cristalino corn (Zea mays L.) accession,Metodología optimizada para la extracción de ácidos fenólicos libres y ligados de la accesión de maíz (Zea mays L.) chileno Cristalino



  Artículo Científico
label  doi : 10.1080/19476337.2016.1217048
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84982261395
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2017

Phenolic Composition and Evaluation of the Antimicrobial Activity of Free and Bound Phenolic Fractions from a Peruvian Purple Corn (Zea mays L.) Accession



  Artículo Científico
label  doi : 10.1111/1750-3841.13973
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-85037587512
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2016

Characterization of main primary and secondary metabolites and in vitro antioxidant and antihyperglycemic properties in the mesocarp of three biotypes of Pouteria lucuma



  Artículo Científico
label  doi : 10.1016/j.foodchem.2015.05.111
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84930959482
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2016

Nutritional and functional characterization of wild and cultivated Sarcocornia neei grown in Chile,Caracterización nutricional y funcional de Sarcocornia neei silvestre y cultivada presente en Chile



  Artículo Científico
label  doi : 10.4067/S0718-16202016000200011
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84991490351
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2014

Changes in bioactive compounds and antioxidant activity during convective drying of murta (Ugni molinae T.) berries



  Artículo Científico
label  doi : 10.1111/ijfs.12392
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84900634860
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2013 -02

Phenolic compounds, antioxidant capacity, andin vitro α-amylase inhibitory potential of tea infusions (Camellia sinensis) commercialized in Chile



  Artículo Científico
label  doi : 10.1080/19476337.2012.688219
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2013

Potential of Chilean native corn (Zea mays L.) accessions as natural sources of phenolic antioxidants and in vitro bioactivity for hyperglycemia and hypertension management



  Artículo Científico
label  doi : 10.1021/jf403237p
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84888326137
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2013

Principal Component Analysis as an exploration tool for kinetic modeling of food quality: A case study of a dried apple cluster snack



  Artículo Científico
label  doi : 10.1016/j.jfoodeng.2013.05.036
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84879284762
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2012

ANÁLISIS COMPARATIVO DE CINÉTICAS DE DETERIORO UNIVARIANTE Y MULTIVARIANTE UTILIZANDO ANÁLISIS DE COMPONENTES PRINCIPALES (PCA).



  Artículo Científico
label  other-id : 169823914042
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Redalyc
2012

Antimicrobial activity of an amazon medicinal plant (Chancapiedra) (Phyllanthus niruri L.) against Helicobacter pylori and lactic acid bacteria



  Artículo Científico
label  doi : 10.1002/ptr.3646
card_membership  Relacion de autoría : Propia
label  eid : 2-s2.0-84861801770
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Scopus - Elsevier
2011

ULTRAVIOLET PROTECTIVE PROPERTIES OF LATIN AMERICAN HERBS ON SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND LIKELY MODE OF ACTION THROUGH THE PROLINE-LINKED PENTOSE PHOSPHATE PATHWAY: FOCUS ON THE YERBA MATE TEA (ILEX PARAGUARIENSIS)



  Artículo Científico
label  doi : 10.1111/j.1745-4514.2011.00557.x
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2010 -06

Phenolic compounds, antioxidant activity and in vitro inhibitory potential against key enzymes relevant for hyperglycemia and hypertension of commonly used medicinal plants, herbs and spices in Latin America



  Artículo Científico
label  doi : 10.1016/j.biortech.2010.01.093
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2010 -04

EFFECT OF THERMAL TREATMENT ON PHENOLIC COMPOUNDS AND FUNCTIONALITY LINKED TO TYPE 2 DIABETES AND HYPERTENSION MANAGEMENT OF PERUVIAN AND BRAZILIAN BEAN CULTIVARS ( PHASEOLUS VULGARIS L.) USING IN VITRO METHODS



  Artículo Científico
label  doi : 10.1111/j.1745-4514.2009.00281.x
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2009 -08

Evaluation of Indigenous Grains from the Peruvian Andean Region for Antidiabetes and Antihypertension Potential Using In Vitro Methods



  Artículo Científico
label  doi : 10.1089/jmf.2008.0122
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2009 -08

Isoflavones and antioxidant capacity of Peruvian and Brazilian lupin cultivars



  Artículo Científico
label  doi : 10.1016/j.jfca.2008.06.011
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2009 -07 -08

Effect of Different Cooking Conditions on Phenolic Compounds and Antioxidant Capacity of Some Selected Brazilian Bean (Phaseolus vulgarisL.) Cultivars



  Artículo Científico
label  doi : 10.1021/jf900527v
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2009 -04

Evaluation of Antihyperglycemia and Antihypertension Potential of Native Peruvian Fruits Using In Vitro Models



  Artículo Científico
label  doi : 10.1089/jmf.2008.0113
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2008 -06

Antidiabetes and Antihypertension Potential of Commonly Consumed Carbohydrate Sweeteners Using In Vitro Models



  Artículo Científico
label  doi : 10.1089/jmf.2007.689
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search
2007 -01

Polyphenols and Antioxidant Capacity of Seed Coat and Cotyledon from Brazilian and Peruvian Bean Cultivars (Phaseolus vulgarisL.)



  Artículo Científico
label  doi : 10.1021/jf062785j
card_membership  Relacion de autoría : Propia
  Fuente:  Crossref Metadata Search